Rättsäkerheten hotad

Människor döms ohörda, utan bevis, utan rättegång. En stämpel av USA som misstänkt gör att människor får behandlas hur som helst.
SVT:s Agenda har tagit upp ett av många fall.

Författaren och journalisten Jan Guillou, gör, i sin nya bok, upp med svensk terrorlagstiftning och Säpos arbetsmetoder.
I studion möter han folkpartisten Johan Pehrson som istället vill att Säpo ska få ökade befogenheter.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL AGENDAS ARTIKEL

KLICKA HÄR FÖR ATT SE AGENDAS SÄNDNING
(17.56 minuter in i programet börjar inslaget)

UNG VÄNSTERS ARTIKEL OM RÄTTSSÄKERHETEN

Vår Facebook-sida
Vår Facebook-sida
 • Ekonom­isk jämlik­het får Sverige på fötter 6 oktober, 2020
  Vänsterpartiet föreslår i sin höstbudgetmotion en kraftig omfördelning mellan rika och fattiga för att ha råd med permanenta och väl tilltagna satsningar på den gemensamma välfärden. – Vår budget syftar till att bryta den farliga trenden med ökade klyftor som regeringen blundar för. Ojämlikhet skapar ett samhälle som inte funkar bra. Vänsterpartiet inte bara inser, […]
  jonwik
 • ”Nu får det vara slut på nedskärningar” 2 oktober, 2020
  Många kommuner tvingas till fortsatta nedskärningar i förskolan, skolan, idrottsverksamhet och äldreomsorg de närmaste åren. Kommunpengarna i regeringens budget räcker långtifrån. – Nu får det vara slut på nedskärningarnas tidevarv. Det eviga jagandet efter pengar har redan fått allvarliga konsekvenser i verksamheterna. Vill vi upprätthålla en värdig äldrevård för mormor och ha bra skolor och […]
  jonwik
 • Vänsterpartiets kongress skjuts fram 21 mars, 2020
  På grund av coronapandemin har Vänsterpartiet beslutat att skjuta fram sin partikongress. Istället för i maj hålls kongressen 29 oktober till 1 november 2020. Jonas Sjöstedt har tidigare meddelat att han inte ställer upp för omval som partiledare på kongressen. Beslutet om att skjuta fram kongressen innebär att han är kvar som partiledare till dess. […]
  Tommy Gabrielsson