artikel

Det går bra för Vänsterpartiet

Det är drygt 1 år kvar till nästa års val. Det är dags för oss att börja förbereda oss. Den senaste mandatperioden har V nationellt lyckats göra stora avtryck i de budgetar som regeringspartierna lagt. 10 miljarder mer till kommunsektorn, särskilda pengar på förlossningsvården, gratis mammografier, sommarlovspengar, gratis mediciner för barn, är bara några av alla de förbättringar som vi varit med om att driva igenom. Sedan har vi en stor hjärtefråga och det är att Vinsterna i Välfärden ska bort. Skattepengar ska gå till vård och omsorg, inte till privata vinster för stora och mindre koncerner. Skolor privatiseras, lärartäthet minskar, samhället skiktar sig, segregationen ökar med ökande privatisering. Detta är vi emot, och V ställer som krav att välfärdsutredningen får avtryck också i en kommande proposition från regeringen, om en vinstbegränsning. Räcker det med vinstbegränsning? Nej, vinster ska inte tillåtas att dränera sjukvård, omsorg och skola. Så förra valets paroll INTE TILL SALU, kommer att vara högst aktuell även 2018!

Det går bra för partiet! Vi har befolkningen med oss i vinstfrågan. Allt fler stöder V:s tankar, och detta måste vi ta till vara på. Inför 2018 är det dags att mobilisera medlemmar, vi behöver bli fler på våra kommunlistor, på landstingslistor och Västernorrland vill ha åtminstone 2 kamrater på riksdagsbänken!

Det är dags för sympatisörer och medlemmar att tänka framåt, kanske det är dags för dig som väsntermänniska att gå in i politiken, ta plats i nämnder och styrelser och kämpa för vänsterpolitik på basplanet, i kommun och landsting.

Föreningen kommer att ordna informationsträffar, och utbildning för medlemmar och sympatisörer om politiskt arbete i kommun och landsting. Så håll utkik på Face-book, i mailkorgen och på denna hemsida efter mer information. Vi hör snart av oss!!

Kopiera länk