artikel

Blodig nazi-attack mot konsert

Angriparna stormade in och slog flera personer blodiga.
Fyra personer fick föras till sjukhus – en med svåra skallskador.

– Jag var skiträdd, säger Seluah Alsaati, ordförande i Ung vänster Storstockholm.
En antirasistisk konsert anordnad av Ung vänster hölls i Ungdomens hus i Farsta söder om Stockholm på lördagskvällen när angriparna gick till attack. Polisen larmades klockan 21.44.
Enligt polisen stormade 15-20 personer, som polisen tror är nynazister, in i lokalen och kastade glasflaskor och misshandlade flera personer med batong.

Stormade in
Ung vänsters ordförande för Storstockholm Seluah Alsaati var i lokalen när de maskerade gärningsmännen gick till attack.
– Vi var ett tiotal som stod i entrén när de stormade in helt svartklädda och kastade glasflaskor mot oss och mot fönstren. Sen slog de en kille i huvudet med en glasflaska och fortsatte slå mot hans huvud och mot hans kropp, säger hon.
De flydde i panik upp för trapporna för att komma undan.
– Folk började rusa upp för trapporna. Jag rusade också upp, men så såg jag killen som låg vid trappan helt medvetslös och blödde från huvudet, säger Seluah Alsaati.
– Jag försökte dra upp honom. Sen rusade de iväg lika fort som de kommit, säger hon.

”Försöker skrämma oss”
Fyra personer fick föras till sjukhus. En person fick en glasflaska i huvudet, misshandlades sedan med batong och blev nedstampad när han låg på marken. Han fördes till Karolinska sjukhuset med svåra skallskador.
– Skadorna ska inte vara livshotande, säger Gunnar Samuelsson, stationsbefäl vid polisen i Söderort.
De övriga skadade fördes till Södersjukhuset, men deras tillstånd uppges inte vara allvarligt. Alla skadade uppges vara i 20-årsåldern.
Efter attacken flydde angriparna från platsen över Munkforsplan. Strax innan ett natten mot söndagen hade ingen ännu gripits för dådet.
Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel, misshandel och skadegörelse.
– Jag var skiträdd. De försöker skrämma oss, men vi ska inte bli tystade av det här, säger Seluah Alsaati

Kopiera länk