Blodig nazi-attack mot konsert

Angriparna stormade in och slog flera personer blodiga.
Fyra personer fick föras till sjukhus – en med svåra skallskador.

– Jag var skiträdd, säger Seluah Alsaati, ordförande i Ung vänster Storstockholm.
En antirasistisk konsert anordnad av Ung vänster hölls i Ungdomens hus i Farsta söder om Stockholm på lördagskvällen när angriparna gick till attack. Polisen larmades klockan 21.44.
Enligt polisen stormade 15-20 personer, som polisen tror är nynazister, in i lokalen och kastade glasflaskor och misshandlade flera personer med batong.

Stormade in
Ung vänsters ordförande för Storstockholm Seluah Alsaati var i lokalen när de maskerade gärningsmännen gick till attack.
– Vi var ett tiotal som stod i entrén när de stormade in helt svartklädda och kastade glasflaskor mot oss och mot fönstren. Sen slog de en kille i huvudet med en glasflaska och fortsatte slå mot hans huvud och mot hans kropp, säger hon.
De flydde i panik upp för trapporna för att komma undan.
– Folk började rusa upp för trapporna. Jag rusade också upp, men så såg jag killen som låg vid trappan helt medvetslös och blödde från huvudet, säger Seluah Alsaati.
– Jag försökte dra upp honom. Sen rusade de iväg lika fort som de kommit, säger hon.

”Försöker skrämma oss”
Fyra personer fick föras till sjukhus. En person fick en glasflaska i huvudet, misshandlades sedan med batong och blev nedstampad när han låg på marken. Han fördes till Karolinska sjukhuset med svåra skallskador.
– Skadorna ska inte vara livshotande, säger Gunnar Samuelsson, stationsbefäl vid polisen i Söderort.
De övriga skadade fördes till Södersjukhuset, men deras tillstånd uppges inte vara allvarligt. Alla skadade uppges vara i 20-årsåldern.
Efter attacken flydde angriparna från platsen över Munkforsplan. Strax innan ett natten mot söndagen hade ingen ännu gripits för dådet.
Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel, misshandel och skadegörelse.
– Jag var skiträdd. De försöker skrämma oss, men vi ska inte bli tystade av det här, säger Seluah Alsaati

Vår Facebook-sida
Vår Facebook-sida
 • Ekonom­isk jämlik­het får Sverige på fötter 6 oktober, 2020
  Vänsterpartiet föreslår i sin höstbudgetmotion en kraftig omfördelning mellan rika och fattiga för att ha råd med permanenta och väl tilltagna satsningar på den gemensamma välfärden. – Vår budget syftar till att bryta den farliga trenden med ökade klyftor som regeringen blundar för. Ojämlikhet skapar ett samhälle som inte funkar bra. Vänsterpartiet inte bara inser, […]
  jonwik
 • ”Nu får det vara slut på nedskärningar” 2 oktober, 2020
  Många kommuner tvingas till fortsatta nedskärningar i förskolan, skolan, idrottsverksamhet och äldreomsorg de närmaste åren. Kommunpengarna i regeringens budget räcker långtifrån. – Nu får det vara slut på nedskärningarnas tidevarv. Det eviga jagandet efter pengar har redan fått allvarliga konsekvenser i verksamheterna. Vill vi upprätthålla en värdig äldrevård för mormor och ha bra skolor och […]
  jonwik
 • Vänsterpartiets kongress skjuts fram 21 mars, 2020
  På grund av coronapandemin har Vänsterpartiet beslutat att skjuta fram sin partikongress. Istället för i maj hålls kongressen 29 oktober till 1 november 2020. Jonas Sjöstedt har tidigare meddelat att han inte ställer upp för omval som partiledare på kongressen. Beslutet om att skjuta fram kongressen innebär att han är kvar som partiledare till dess. […]
  Tommy Gabrielsson